Zoals vermeld verwerken wij ook leder, wat vandaag de dag heel in trek is. Dit is iets wat niet iedere stoffeerder doet, omdat hij of zij hiervoor speciale machines nodig heeft en dit een hele investering met zich meebrengt. Wij beschikken over een machinepark met moderne naaimachines die op luchtdruk aangesloten zijn om door het leder te kunnen stikken. Wanneer het leder eventueel te dik is kunnen wij dit “afschalmen” wat wil zeggen verdunnen tot op één millimeter of minder. Dit om een mooie afwerking te bekomen. Bij de huidige moderne salons zal U wel al gezien hebben dat er soms siernaden aanwezig zijn onder de vorm van een dubbele naad. Dit realiseren wij ook aangezien we hiervoor een specifiek op maat gemaakte naaimachine hebben.

Ook voor het verwerken van schuimrubbers beschikken wij over een lintzaagmachine, waarmee wij onze mousse mooi kunnen zagen als we modelkussens maken. Aangezien we een grote voorraad hebben van polyether in verschillende diktes en hardheden kunnen wij U direct een kussen zagen op de gewenste grootte die U nodig hebt. En wanneer er gelijmd moet worden doen we dit met een tweecomponent lijmspuitmachine op latexbasis. Geen solventbasis omdat deze slecht voor het milieu zijn.

Ieder zijn specialiteit, we kunnen ook niet alles zelf zoals sommigen beweren.

Wanneer er beschadigingen aan het houtwerk zijn, een stuk bijmaken of iets dat herspoten moet worden, kunnen wij u hiermee ook helpen aangezien wij samenwerken met goede restaurateurs die niets anders doen.

Ondersteuning bij jouw project?

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan