De Stoffeerder BVBA is een familiebedrijf opgericht door de heer Van der Straeten Felix in 1966. Deze is begonnen met een klein atelier in Sint-Gillis Dendermonde. Hijzelf als garnierder en zijn vrouw Jeanne Smet al snijdster-stikster.

Na een paar jaar bleek dit al gauw te klein te zijn en in 1970 is hij dan verhuisd naar een nieuw atelier in Buggenhout.

Voorheen heette het bedrijf Van der Straeten & Zoon. Vooral gespecialiseerd in het maken van nieuwe salons en zetels die verdeeld werden in de Benelux.

Door de opkomst van de goedkopere ingevoerde salons uit Italiƫ had de heer Felix van der Straeten meer en meer de vraag om reparaties uit te vieren voor de winkels voor wie hij werkte. Toen met een team van 4 ambachtslieden.

In het jaar 1998 heeft de zoon Walter Van der Straeten het bedrijf over genomen en is volop reclame beginnen maken in de wijde omtrek van Buggenhout voor her-stoffering naar particulieren. Met zijn opleiding als schrijnwerker heeft hij dit bedrijf een boost gegeven en zijn we verdubbeld in ambachtslieden naar 10 personen.

Vandaag word de zaak gerund door de derde generatie, Sven Van der Straeten.

Sven heeft een opleiding als Interieurvormgever gevolgd te Sint-Lukas Brussel. Daar heeft hij zich vooral ingeschreven voor de ateliers meubelontwerp.

Nadien heeft hij nog een twee jaar gaan studeren in de meubelstad Mechelen in de TSM afdeling garnierderij. Op deze manier heeft hij nog de oude manier van stofferen geleerd van zijn leraar Peter Van Nuffelen.

Ondertussen hebben we ook het Hand Made In Belgium label ontvangen en zijn we erkend als ambacht door de Vlaamse overheid.

Met zijn achtergrond als interieurvormgever en connecties in de interieurwereld zijn we meer beginnen werken voor architectenbureau’s en grote interieurontwerpers met wereldfaam.

Vandaar dat we de laatste jaren veel maatwerk doen met onder andere projecten in Parijs, Geneve, Beverly Hills en Beirut en nog vele andere landen.

Sinds vier jaar terug met de inrichting van onze nieuwe showroom zijn we begonnen met het confectioneren en plaatsen van raamdecoratie.

Marleen Verhofstadt, vrouw van Walter en Regina Sevostiyanova vrouw van Sven werken ook mee in de zaak voor de goede orde van de facturatie en het beheer van de social media en reclame.

Zoals je kan lezen is dit een familiebedrijf ten top.
Daarom heten we jullie ook welkom in onze zaak en helpen U met de nodige kennis van zaken verder in de inrichting van Uw interieur.

Neem gerust een kijkje achter de schermen

Walter, Marleen, Sven en Regina